A tudatosság fokozatai 3. rész

A tudatosság fokozatai 3. rész

 

Az önemlékezés

Az eredmények meg fogják mutatni, hogy a megfelelő úton járnak e. Az ember hogyan sajátíthatna el helyesen új ideákat anélkül, hogy keresztül menne egyfajta változáson? Az önbeavatás munka. A kezdeti cél mind a 4 központot egyenlő mértékben fejleszteni. Ebben különbözik ez az út a többi rendszertől.

Tehát a felébredés először is a létezés megváltoztatását jelenti: kialakítani önmagukban egy egységesebb gondolkodásmódot, megállítani a negatív érzelmek kifejezését, az azonosulást és a felesleges beszédet.

Az ember egy félig befejezett lény, akiben tudatosság és akarat fejleszthető ki, de csak miután felismerte, hogy nincs ezeknek birtokában. Ha ezt megértette, akkor rájön, hogy ez az amit meg kell szereznie. Az önismeret eszköz és cél is egyben.

Mi az önemlékezés? A történés tényleges pillanatában tudatában lenni önmaguknak. Ehhez azonban érzelem szükséges. 

A tudatosság energiájáról sem a tudománynak sem a pszichológiának nincs tudomása.

A tudatosságot a mentális funkciók részének tekintik. Az életenergia más mint a fizikai energia. A 4 központ mentális energiával működik, ez működhet tudatossággal és anélkül is, de eltérőek lesznek az eredmények. Az ember leginkább a saját tudatosságával lehet tisztában. Hiába áll rendelkezésükre hatalmas fizikai energia, azzal képtelenek gondolkodni, mert ahhoz erőteljesebb energia kell, a tudatossághoz pedig még erősebb.

A figyelem megtartása munkát igényel és a munkához energia kell.

Ugyanakkor a figyelemmel meg is takarítanak energiát amit egyébként máshová vesztegettek volna el. Sokkal nagyobb energiaveszteség ha figyelem nélkül csinálnak valamit. Miért nehéz irányítani a figyelmet? A szokás hiánya miatt. Megszokták, hogy hagyják a dolgokat megtörténni. De végső soron a fizikai munka is nehéz ha nincsenek hozzászokva.

A tudatosság fény, a fény pedig energia következménye, ha nincs energia nincs fény.

Az energia megőrzése és növelése nagyon fontos, de tudniuk kell, hogy hogyan irányítsák. Ahhoz, hogy bármit is irányíthassanak ismerniük kell a GÉPEZETET. Először megállítják az energiapazarlást, aztán összegyűjtik az energiát önemlékezéssel, végül kijavítják a dolgokat.

Minél kevesebb a gondolat végül annál több energiájuk lesz. Az energiaszivárgások közül a negatív érzelmek kifejezése a legrosszabb. Ha ezt meg tudják állítani, vertikálisba fordulnak a csakráik. (Tachyon energia) Mindenki elegendő energiamennyiséget tud termelni, de elvesztegetik mérgelődéssel vagy bosszankodással. A termeléssel minden rendben, csak a felhasználás rossz.

Bizonyos helyzetekben néhányan negatív érzelmek egész sorozatán mennek keresztül anélkül, hogy észrevennék. Hiába tart ez 5 percig vagy 5 másodpercig minden energiájuk elveszik amit a szervezetük 24 óra alatt termel. Az összes negatív érzelem a gyengeség jele, ám ezek egy MESTERSÉGES központban működnek amik felszámolhatóak. (Lásd az emberiség jelenlegi helyzete menüpontban.) Ha felszámolják sokkal jobban fogják magukat érezni, már az is sokat jelent, hogyha ezt megértik.

Először is a mentális munkával kell kezdeni azzal, hogy megértik a negatív érzelmek haszontalanok és mennyit veszítenek velük. A helyes megértés és a megfelelő hozzáállás kialakítása az első lépés.

Amíg azt gondolják, hogy a negatív érzelmek elkerülhetetlenek és az önkifejezést segítik önök tehetetlenek.

Először értsék meg!!!!

Ezt a harcot meg kell vívniuk önmagukkal az elméjükben, ami nehéz lesz, hiszen egész életünk ezeken alapszik. A negatív érzelmekkel mérgezik az életüket.

A helyes hozzáállás viszont segít a keletkezésükkor megállítani a negatív érzelmeket. Meg kell tagadniuk, hogy elragadja önöket az indulat. A negatív érzelmek önökben vannak, de önök a körülményekre fogják őket. Megszokták, megengedik, megindokolják és külső okokkal magyarázzák meg őket. Holott „az ok én vagyok”.  Ha megszüntetik az azonosulást velük akkor maguktól meggyengülnek.

Az egészség egyik első követelménye a 4 központ helyes működése. Az egészség fogalmát tehát ki kell szélesíteniük.

Miért okoz látszólagos megkönnyebbülést a harag vagy bosszúság kifejezése?

Mert egy GÉP él önökben aki ki akarja fejezni magát (őr-dög, ő köt az anyaghoz), s miután megtették azt hiszik megkönnyebbültek,de valójában csak a GÉPIESSÉGET erősítették magukban aki így egyre több irányításra tesz szert. Amikor ezt felismerik képesek lesznek meggátolni az útját.

Tudniuk kell, hogy a GÉPIESSÉG okoz minden létező betegséget. És ezért van az, hogy pozitív energiával minden betegség semlegesíthető. A szeretet (a tudatosság) gyógyít.

Járhat e káros következményekkel ha magukban tartják a GÉPIESSÉG gőzét?

A negatív érzelmek kiengedésével energiát veszítenek és ez mindig GÉPIES, tehát haszontalan. Az ellenállás viszont tudatos cselekedet így megőrizhetik az energiájukat, sőt az irányítás növeli az energia mennyiségét! Ez az irányítás már kémiai folyamatokat indít el önökben.

Helyesen kell gondolkodniuk, mert a negatív érzelmek mindig helytelen gondolkodáson alapulnak. "Az ok én vagyok!"

A negatív érzelmeket tanulmányozni és osztályozni kell és főleg meg kell figyelni, hogy miért bukkannak fel, mi hozza őket elő, mely csapdákba esnek bele mindig? Csak a gondolataikkal állíthatják meg a negatív érzelmeiket. De ha valakinek nincs meg a megfelelő hozzáállása akkor tehetetlen, mert a negatív érzelem ismét el fog hatalmasodni rajta ugyanúgy, ugyanakkor.

Ezért kell, hogy a negatív érzelmi kitörések az értelem irányítása alá kerüljenek.

A gondolatok tartósabbak lehetnek az érzelmeknél, így befolyásolhatják őket. Ezért rendkívül fontos létrehozni tartós gondolatokat és tartós hozzáállásokat.

Ha a központjaik negatívak semmit sem csinálhatnak jól, márpedig a negatív érzelmek mind a 4 központra hatnak. Így tehát rosszul gondolkodnak, rosszul esznek (édességet stb.) rosszul lélegeznek, rosszul járnak, rosszul dolgoznak.

Be kell látniuk, hogy amíg negatív érzelmek léteznek lehetetlen a fejlődés, mert a fejlődés azt jelenti, hogy minden ami az emberben található az fejlődik.

Ha valaki tudatosságot akar létrehozni, ezzel egy időben harcolnia kell a negatív érzelmekkel, mert ha megtartja őket akkor képtelenség fejlődnie. Az egyik kizárja a másikat. 

Először meg kell állítani a negatív érzelmek kifejezését, mert ha már kifejezte akkor a GÉP hatalma alá került. A következő lépés amikor már meg tudja állítani a kifejezésüket, akkor kezdheti megállítani az azonosulást a helyes hozzáállás gondolatával.

A GÉPIES ellentéte a tudatos. Tudatosan kinek kellenek negatív érzelmek, tudatosan kinek kell betegség???

Az érzelmi félelem képzelődésen alapul.

Majdnem az összes negatív érzelem vádon alapul, mert valaki mást hibáztatnak…holott „az ok én vagyok”. Ha kitartó gondolkodással felismerik, hogy mindennek az okozói önök, tehát helyes hozzáállást alakítanak ki, akkor idővel a negatív érzelmek el fognak tűnni.

A harcot saját elméjükben kell megvívni saját magukkal.

Háborúzni másokkal hiba.

Nincsenek tudatában annak, hogy milyen hatalmas erő rejlik a gondolkodásban. Helyes gondolkodással megtanulnak másként reagálni. A tudás és a létezés egyidejű fejlődése szükséges, különben az egyoldalú fejlődés kellemetlen eredményeket hoz.

Először is meg kell fogalmazniuk, hogy mit akarnak. Ezt a szisztémát követve az emberek először tanulnak aztán meg is változnak. Az ember csak akkor csatlakozhat egy tanítóhoz, ha már feladta önfejűségének egy részét, vagy készen áll, hogy feladja. A tanulás fegyelmet is jelent, amit sokan még mindig unalmasnak és szükségtelennek tartanak.

 

Mit jelentenek a magasabb szintek?

 

Szellemi képességeiket kihasználva csak egy meghatározott szintig tudnak gondolkozni. A magasabb központokkal viszont, pl. a magasabb érzelmi központtal ami már majdnem teljes önemlékezést igényel, ugyanarról a témáról sokkal több összefüggést fedeznek fel. A magasabban fejlett emberek létezése határozott tény. Ebből a szempontból az emberiség 4 koncentrikus körbe sorolható.

1,2,3 a legszélső, a bábeli zűrzavar helye ahol az emberek elbeszélnek egymás mellett, háborúznak egymással. A 4. kör embere az aki már ébredezik. Neki már állandó súlypontja van, mert megfelelően kialakult a mágneses központja. Ő már nyitott szemmel jár és apránként az összes ellentmondásától megszabadul. Megjelenik a lelkiismerete. Elkezdi felismerni a céljait és tudja hogyan érheti el azokat. Például tanulmányozza az Enneagram rendszerét. Ő már beléphet az 5. körhöz amit exoterikusnak hívunk.

Ez az ember már egységes, van állandó énje, nincsenek konfliktusai önmagával. Bármikor képes az önemlékezésre ezáltal képes irányítani önmagát. A negatív érzelmeit meg tudja állítani, ezért csak annyit tudhatnak meg róla, amennyit ő megmutat. Benne már kezdenek kialakulni a spirituális képességek és bármikor képes felelősséget vállalni a tetteiért. Ő már kapcsolatba tud lépni a magasabb érzelmi központjával. A 6. kör a mezoterikus és a legbelső legkisebb kör az ezoterikus kör. Ezekről a szintekről azonban most még beszélni sem érdemes. Az 5,6,7 szinteken már értik egymást az emberek.

Nincsenek tisztában azzal, hogy a tudatosság mit von maga után.

Hihetetlen, hogy mi mindent láthat és tanulhat az aki fél órára tudatossá válik. Az az ember megismerheti az Igazságot. Amikor beindul a magasabb központok működése az sok szempontból természetfeletti lesz.

Jelenleg kétféle állapotban élnek. Alvásban és félig éber állapotban. Mindig két part között mozognak, az alvás és a felébredés között. Csakhogy az egyik a hanyatlás a másik pedig a fejlődés iránya.