Karmikus kapcsolatok

Karmikus kapcsolatok

 

Miért találkoznak ugyanazokkal a lelkekkel minden inkarnációban?


Életük során sok ember keresztezi vagy segíti az útjukat, a szülőktől kezdve a gyermekeken és a barátokon át, egészen a szerelmekig. A lélek beleszületik egy adott fizikai testbe, egészen addig, ameddig beteljesíti lelki fejlődésének tanulási útját és feltöri mind a 7 pecsétet. Amikor másokkal kapcsolatba kerül, lehetősége van arra, hogy kiegyenlítse a szeretet hiánya miatt tudattalanul okozott tartozásokat.


A karmikus emlékeket a felettes énje tárolja, amelyekhez azonban az Egó súlya alatt, tudatosság hiányában képtelen hozzáférni. Azonban összekapcsolódhat a többi lélekkel bizonyos érzelmek révén, amiket az adott személyek váltanak ki önökből.
Ezek lehetnek kellemes és kellemetlen emlékek is.

Ha képes hallgatni a megérzéseire akkor viszonylag könnyedén felfedezheti az érzelmi kapcsolatok korábbi minőségét.


A forrás önökben van.

A felhalmozódott félelmek és fájdalmak, az elfojtott negatív tapasztalatok és az érzelmi állapotok mind-mind lerakódnak a lényük legmélyén. Az emberekkel általában úgy kerül kapcsolatba, hogy először a külső fogja meg, a fizikai megjelenést fogja ismerősnek látni, hiszen az inkarnációk során jellemzően bizonyos vonásokkal rendelkeznek a nemváltások ellenére is. Ám a vonzódás tudatalatti szinten is működik, hiszen a tudatalattiban, amit valójában a felébredt emberek esetében felettes énnek nevezünk, ott rejlenek a karmikus emlékek.


Amikor például féltékenyek vagy valakiről rendkívüli módon szeretnének gondoskodni, érdemes megkérdezni saját maguktól azt, hogy vajon miért van önökben ez az érzés. Szükség van arra, hogy dolgozzanak önmagukon, hogy tudatosodjanak, mert így tudják majd megismerni a valós képet.


Az adott lelkek mindig csupán részben felelősek a személyiségük formálódásában.


Minden érzelem megtapasztalása ugyanis a fejlődésük egy-egy lépcsőfoka.

Vannak akikkel ugyanazon a lépcsőfokon állnak, velük általában harmónikusabb a kapcsolat.
De vannak akik viszont nagyon máshol járnak fejlődési útjukban, így velük nagyobb eséllyel alakul ki konfrontáció.